29 Jan 2010

Linnés trädgård, UppsalaUppsalan yliopiston luonnontieteen professori Carl von Linné loi 1700-luvulla systemaattisen tavan luokitella kasvit.Uppsalan keskusta Linnéträdgården on Linnén puutarhan viehättävä rekonstruktio. 

Kaupungin toiseen nähtävyyteen, kasvitieteelliseen puutarhaan, en päässyt, sillä sinne odotettiin parhaillaan minua tärkeämpää henkilöä, Japanin keisaria. Keisari ei juuri matkustele, mutta vuoden 2007 Linnén juhlavuosi sai jopa Hänen Kunnia-arvoisuutensa liikkeelle, joten kaikkialla parveili poliiseja ja turvamiehiä.

Kaupunki on viehättävä, Linnén puutarha samoin, mutta suuria tunteita se ei minussa herättänyt. Minä haen puutarhoista enemmän tunnetta, ideoita ja elämyksiä kuin
tieteellistä faktaa.
____

In 2007 Uppsala celebrated its great scientist, botanist Carl von Linné. I stopped to visit his garden on my way to Wij Gardens in Ockelby and happened to arrive the same afternoon as his Highness the Emperor of Japan. Uppsala's  botanical garden was therefore not accessible but the hour in Linné's garden was time well spent.

1 comment:

Yaelian said...

Tosi kauniin näköisiä puutarhoja Uppsalassa,jossa en ole koskaan käynyt.
Terveisiä entiseltä luokkatoverilta Munkkivuoren lukiosta...