9 Feb 2010

Prinssipuolison huudeilla. The prince's 'hoodsVictorian tuleva puoliso on Ockelbosta ja Ockelbossa on Wij puutarha. Wijssä on sitä jotain! Siellä voi yöpyä ja ruokailla viehättävässä pikku majatalosssa. 

Majatalon edustalla on m-i-e-lettömän kaunis ruusutarha, jossa viihtyvät sellaisetkin pensasruusut, jotka yleensä paleltuvat näin pohjoisessa. Salaisuus on siinä, kuinka tarha perustetaan: syvä kerros laadukasta multaa, runsaasti hevosenlantaa ja sieniviljelmien kasvualustaa, niin luin jostain. Mistähän sienen kasvualustaa saisi?

Köynnöskukat ovat eri klematislajeja, ruosteenpunaiset tuet veistoksellisia, taitelijan tekemiä.

Kasvimaa on samalla paikalla kuin alkuperäisen tilan kasvimaa aikoinaan.Kasvikset menevät suoraan oman ravintolan keittiöön, ne kasvatetaan käsityönä, kohopenkeissä. Kasvisten välissä olevilla kukilla on tehtävänä paitsi kaunistaa myös karkottaa tuholaisia. Puutarhurit eivät edes pyri virheetömän näköisiin vihanneksiin, vaan aitoihin makuihin.Kaikki on luomua, tietenkin!

The future husband of Princess Victoria is from Ockelbo,  where Wij's gardens are located. The pics here are a mere teaser to what will follow.In order to fully enjoy the place, book a room at the inn and enjoy an ecologically grown excellent meal.

No comments: