6 Mar 2010

Oksalla hamoset
Sain läksiäislahjaksi edellisestä työpaikastani koristekirsikan, jonka istutin heti paraatipaikalle. Viidessä vuodessa se on kaksinkertaistanut korkeutensa, joten kukinto on jäänyt kasvukiireiltä heikonpuoleiseksi. Viime keväänä se sitten kukki aiempien vuosien edestäkin. Kukintaa kesti viikon verran, mutta onneksi puu on muodoltaan kauniin viuhkamainen ja siksi "puu paikallaan" myös loppuvuoden. Kani tosin oli päässyt järsimään yhtä sen isommista oksista, jonka poistin puun muodon kustannuksella.

Accoladen ripsureunainen kellomainen kukka on puolikerrottu ja keikkuu oksalla kuin kesähamonen. Vaikea uskoa, että kahden kuukauden kuluttua saisin taas iloita tästä näystä, eivät nuo kinokset voi kadota niin nopeasti!

Tänä keväänä yritän pitää lupaukseni ja kutsua lahjan antajat nauttimaan kirsikkapuuni kukinnasta. Pitäisiköhän tarjoilla heille teetä?
______

My colleagues gave me a cherry tree "Accolade" as a go-away present five years ago. Last year, after having concentrated on growing vigorously, it found the energy to blossom to the max. I really must keep my promise and invite my ex-colleagues over to enjoy the flowers and maybe some tea.

No comments: