14 May 2011

Tulipa X

Alussa muistin jokaisen kasvin nimen ainakin suomeksi, latinaksi ja ruotsiksi, nykyisin en. Aion kyllä varustaa kasvit nimilapuilla, mutta aina on muka liian kiire. Tänä keväänä ns keltainen perennapenkkini on täynnä hienoja tulppaaneja, joiden nimiä en muista. Harmittaa, sillä miten minä syksyllä sitten osaan ostaa samoja? Nämä jalostetut lajikkeet kun kestävät vain yhden kevään ja seuraavana niitä ei näy, tai näkyy vain aavistus aiemmasta. Apeldoorn kuulema tulisi vuosi vuoden perään esiin yhtä upeana, mutta valitettavasti se on minusta liian räikeä. Katsokaa tätä seuraavaakin, miten hieno!

I always intend to but never  get around to providing each plant with a name tag. How will I know what bulbs to buy this autumn when I don't know the names? - I'm starting to group the plants by colours as otherwise it is impossible for me to achieve any colour harmony. This is the yellow flower bed which merges into what is turning into a pink and purple flower bed. I try to keep my yellows mellow, like in cream , vanilla, banana , with white and a touch of citrus. No rain coat yellows !

1 comment:

Yaelian said...

Voi että nuo ovat sitten upeita! Rakastan tulppaaneja ja kaikista ihanin tulppaanikokemus oli eksän kanssa lähellä Amsterdamia Keukenhofin puutarhoissa.