1 Jul 2011

BillnäsBillnäsissä käyn ainakin kerran kesässä. Sen vetonaula on Rakennusapteekki, jota paremmin hoidettua, tuoksuvampaa ja kiehtovampaa myymälää ei Suomessa ole. Joen toisella rannalla on taimitarha, jonka perennavalikoima on laaja ja monipuolinen.Valitettavasti taimet ovat huonosti hoidettuja: niiden juuripaakut ovat yhtä "rotsnurria" (mikä olisi oikea termi suomeksi?) ja mukana tulee vantteria rikkaruohoja. Henkilökuntapulasta ei voi olla kyse, sillä paikalla olleet kaksi työntekijää eivät vaikuttaneet kiireisiltä.

Kahvila-ravintola on vanhassa tiilirakennuksessa, jonka köynnöshortensia on upea (onkohan kuvan täpla vesipisara linssissä?) ja etupiha viihtyisä keidas. Mutta mutta, Kriittinen Matkailija valittaa kovasta hinnasta , 10€ maaseutupaikkakunnan salaattipöydästä, jonka valikoima oli niukka ja henkilökunta lyhytsanaista. Tuohon hintaan pitäisi saada laatua niin palvelun kuin ruoan suhteen. Hieno miljöö ei niiden puutetta paikkaa.

Ladon antiikkimyymälä oli sekin ylihinnoiteltu ja valtaosa tavarasta oli silkkaa rojua. Myymälä käsityöt olivat rumia ja kömpelöitä.

En hyväksy selitykseksi lyhyttä sesonkia, jonka aikana täytyy tehdä vuoden tili ja siksi pitää hinnat huipussa. Palvelu, valikoimat, laatu houkuttelisivat kävijöitä muulloinkin eikä böndellä voi eikä saa pitää Helsingin keskustaa kalliimpaa hintatasoa, ei varsinkaan kun laatu on heikko. Paikalla on potentiaalia, mutta yrittäjiltä puuttuu näkemystä ja ennen kaikka asennetta.

Billnäs is my favorite destination at least once a summer, mainly because of its Rakennusapteekki, which stocks everything imaginable for renovating old buildings. On the opposite side of a deep river there is a café , an antiques shop and a plant nursery. The place has a lot of potential, but as so often when travelling in Finland,  the quality of the food, the plants and the service could be better. Billnäs old iron works, a historic site, was recently bought by a business man who intends to develop the place into a major attraction. He has a long way to go, but a few small businesses have opened shop in the area: Ratia (design), Cattaus (more design) and Secret Garden (imported gardening articles of excellent quality).

No comments: