8 Apr 2012

Tulppaanien lumo - Bedårande tulpaner - Tantalising tulips


Turbokameramies. Välutrustad kameraman. Man with a scifi camera.

Näyttelyn ulkopuolella vallitsee harmaus. Grått utanför utställningen. Gray outside.

Magis on avannut kesäkauden. Glassäsongen har börjat.The ice cream season is now open.
Tulppaanien lumo-näyttely Kasvitieteellisessä on viehättävä - ennätät sinne vielä huomenna. Villi Niitty ja Kasvitieteellinen puutarha järjestivät sen nyt neljättä kertaa suosion kasvaessa vuodesta toiseen. Laadukkaita puutarhatapahtumia on vähän, oikeastaan ei lainkaan. Tämäkin on vain yksi huoneellinen, mutta ajoitus, tyyli, sijainti ja aihe osuvat nappiin.

Liityin alkuvuodesta Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry:hyn ja kävin sen vuosikokouksessa. Ensivaikutelma oli kovin tieteellinen. Pohtivat postikorttisarjan julkaisemista puutarhan tukemiseksi. Jonninjoutavaa puuhastelua ja aivan liian vaatimattomat tavoitteet! Olin mielessäni nähnyt RHS:lta kopioitua toimintaa, joka kääntyisi alan harrastajien ja yritysten puoleen. Tarvitsisivat kaltaiseni markkinoijan otetta, mutta viereeni istahtanut,  perustajajäseneksi esittäytynyt, vaikutti mieheltä, jota ei sovi mennä neuvomaan. Mutta ainakin Tulppaanien lumo on  askel oikeaan suuntaan, saisipa vastaavaa lisää!

1 comment:

Leena Lumi said...

Lueppa Else ja Vesa Leivon kirja Tulppaanitarhan lumo! Se oli blogini paras puutarhakirja viime vuonna ja taisin nyt lopullisesti seota tulppaaneista, vaikkakin puutarhamme myyrät syövät vain tulppaanit;-)

Tulppaanien sipulien takia on sodittu, vihattu, kadehdittu ja taidettu murhatakin...Sellainen kirja on nyt menossa.