19 May 2012

Mökkimaa - Stuguland - Cottage landMökkimaa on smurffilandia, jossa on 114 punamullalla tai karamellivärein maalattua minitorppaa. Kooltaan ne vaihtelevat kymmenestä kolmeenkymmeneneen neliöön ja niiden tontit  kahdesta sadasta liki kahdeksaan sataan. Keväällä elämä niillä on vielä kaikkien nähtävänä mutta lehtien puhjettua touhu peittyy osaksi pensasaitojen taakse. Tämä on oma kesäparatiisini, rakas ja raivostuttava. Talvet unelmoin pääsystä omenapuun alle istumaan, keväät raadan vähät vapaa-aikani rikkaruohojen ja erinäisten huonosti suunnittelemieni projektien kimpussa. Minulla ei ole puutarha-alan koulutusta, vain satamäärin kirjoja ja epämääräinen visio, jota jahtaan kuin kangastusta. Kesäisin paikka muuttuu joskus riesaksi, joka nielee ne  rahat , joilla voisin vierailla Rivieralla tai Englannin puutarhoissa, ja sitoo kastelukannun kahvaan. Yhteys maahan ja kasveihin vie kuitenkin voiton muista vaihtoehdoista, ja aika on kuitenkin rajallinen.
-----
Här tillbringar jag största delen av min fritid från vår till höst. Om vintrarna drömmer jag om att sitta under äppelträden, om våren slavar jag med ogräs och olika illa planerade projekt. Ibland blir jag frustrerad när jag tänker på allt annat jag kunde göra med de pengar som stället slukar upp men när allt kommer till kritan kan jag inte avstå från kontakten med jord och växter.
----
This small world of  114 colourful cottages is where I spend my time and my money. My relationship with the place is divided. During winter I dream of relaxing under an apple tree while in reality spring is spent slaving with various small ill-planned projects.

1 comment:

Yaelian said...

Miten satumaisen kaunista !