20 Dec 2012

Ei joulusta - Not about Christmas

Ikivanhan oven kautta hotellin vastaanottoon.

Vintagea hotellin aulassa.

Ripaus häränveren punaista ja turkoosia.

Miten olis parvekkeellinen luolahotellihuone? Fancy a cave with a balcony?

Takorautapitsiä ja kalkkikiveä. Hard rock and wrought iron lace.

Ne värit! These colours!

Laakson reunalla. Overlooking the valley.

Ylellistä yksinkertaisuutta. Simple luxury.
Huhtikuussa matkustin Turkkiin Kappadocciaan kahdeksi päiväksi. Reissun flooraa ja faunaa näytin blogissani heti palattuani, ja lupasin kertoa lisää myöhemmin. Nämä kuvat ovat design hotelli Yunak Evleri:stä Ürgüpissä, lähellä Keijukaisten savupiippuja. Kertakaikkiaan maaginen paikka koko kompleksi, joka koostuu osittain erillisrakennuksista, osin alueelle tunnusomaisista luolista.

Olin tohkeissani kaikesta kauniista ja erilaisesta, joten kuvani eivät ole kummoisia, kun keskityin fiilistelyyn kuvaamisen sijaan. Kaikki on täällä kohdallaan: maisemat, tunnelma, luolahuoneemme, ruoka, levollisen kohtelias henkilökunta - myös hinta. Paikan sisustajalla olivat  yksityiskohdat ja värit hallussa, mikään ei ollut sisustuslehtien mainstream-tavaraa. Erityisesti minua viehätti  yksityiskohtien verenpunaisen ja turkoosin yhdistelmä. Huonekalut ovat turkkilaista vintagea ja antiikkia, ja niitä oli sopivasti, jolloin tilat saivat pääosan. 
- Jos voisin, ja jos se kannattaisi, perustaisin turkkilais-marokkolaisen sisustuskaupan, sillä niiden kulttuurien estiikkaa ei meillä ole saatavana, vaikka kansamme paljon matkustaakin.

Hotelli kulki pitkin vuorenseinämää, sen sisällä luolissa ja ulkopuolisissa vanhoissa, kunnostetuissa rakennuksissa. Kevät teki tuloaan, mutta ilma oli viileä, joten hotellin kamiinoissa paloi tuli ja tuulen mukana pöllähteli savun tuoksua. Huoneemme oli valtavassa, holvatussa luolassa, johon kuului  marmorinen kylpyhuone, kylmä kuin pakastin -ainoa miinus siitä- mutta kesähelteellä varmasti alueen paras paikka.
----
Yunak Evleri in Kappadoccia is a wonderful design hotel that partly consists of caves, partly of buildings in the ancient local style. It was like magic, walking through the heavy gate, through a spotlessly clean courtyard
and into the reception lightly furnished with vintage and antique furniture. After a light, tasty meal we slept like logs in our cavernous room having taken a refreshing shower in the cool, marble bathroom.

1 comment:

Yaelian said...

Kuvasi tuolta ovat upeat vaikka toista väitätkin....
Upean ja kiehtovan näköinen paikka.Tuollainen luolakoti olisi kiva.Tuosta luolaparvekekuvasta tulee mieleen hieman ekologiset strawbale-talot,joita on esimerkiksi täällä,jonne haluaisin mennä.
http://www.neot-semadar.com/art-center