6 Dec 2012

Erilaista - Different


Adalmiinan helmi on parhaimmillaan joulun alla.

Rappujen päässä odottaa jouluinen tavarataivas, tuoksuva ja tunnelmallinen valikoima joulukoristeita ja sisustustavaroita.
Pieni ja tyylikäs Calabalic Helsingin Korkeavuorenkadulla.


Calabalicin omistajan Tarja Hammarénin maku ei ole halvimmasta päästä, mutta näitä esineitä et myöskään  löydä joka country homesta tai ikeasta.

Hiukan erilaisia koreja.
Calabalicin erikoisuuksia ovat  ruotsalaisen Gustavsbergin astiat, elegantti yhdistelmä skandinaavista ja ranskalaista tyyliä, sekä valaisimet. Lampunvarjostimissa on afrikkalaisten helmikanojen höyhenistä tai villisian piikeistä tehdyt koristelut. Kuulostaa ehkä hurjalta, mutta tulos on viehättävä. Gustavsbergiä ei tällä hetkellä Suomessa myy Calabalicin lisäksi kukaan muu.


Olisi kiva, jos ostoksilla käydessään saisi muutakin kuin sen tavaran, jota lähti hakemaan. Minä maksan mielelläni hiukan enemmän, jos tuotteet on aseteltu kivasti esille, esillepanoista saa ideoita,  myymälässä on miellyttävä valaistus ja valikoimassa on muutakin kuin sitä, mitä muissa vastaavissa kaupoissa. Adalmiinan helmi on elämys, enkä muista muuta vastaavaa Suomessa nähneeni. 

Calabalic puolestaan on kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, mutta jää jostain syystä vaille ansaitsemaansa huomiota. Jos ei anna omistajien hiukan ynseän asenteen häiritä vaan kiertelee myymälää kaikessa rauhassa, löytyy sieltä korkealaatuisia ja hyvällä maulla valittuja sisustusesineitä, asusteita ja astioita.

 --------
There is more to shopping than getting the thing you went looking for. I'm willing to pay a little extra if I get a pleasant experience, if the products are well presented, if I get new ideas, the lighting is just right and I find things that the next shop doesn't carry. Adalmiinan helmi (A's pearl - the name comes from an old story) has everything, if you like things that are folksy, countryish, romantic or rustic.

Calabalic, on the other hand,  is one of the few shops in Helsinki with an international flare. It is a little pricey and the owners are not always very welcoming, but if you ignore them and look around you will find a great selection of lamps, porceline and accessories.

3 comments:

soile said...

Kiva postaus. ja hyvin valitut liikkeet.
Soile

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.