7 Dec 2012

Nykyjoulua - Modern ChristmasB ei kestä turhaa tavaraa, joten hänen kodissaan kaikella on paikkansa ja jokainen esine ja sen paikka on harkittu. Nämä ovat vuoden takaisia kuvia. Tyylikästä, pelkistettyä ja kuitenkin omalla tavallaan hyvin jouluista.

Alempi kuva sinkkisine mökkeineen on minun luotani, vaikka en tavallisesti tällaisista esineistä piittaa. Mutta jokin siinä, kun ulkona ja huoneessa on pimeää ja mökissä palaa tuikku miellyttää minussa asuvaa kymmenvuotiasta.

 Muuten, toin viime talvena nuo kuvan pelargonit viileästä kesämökistäni (+ 5 astetta sisällä talvisin) ajatellen tekeväni niille palveluksen. Ne alkoivat työntää uutta versoa ja lehteä ja kasvoivat pitkiksi ja kalvakoiksi. Maaliskuussa ne lakastuivat ja kuolivat pois. Joten kyllä se pitää paikkansa, mitä kirjoissa sanotaan: pelargonien tulee talvehtia viileässä ja hämärässä. Äkillinen lämpö oli vienyt niiden energian uuden tuottamiseen, jolloin juuret surkastuivat ja kasveilta loppui energia kesken.
---
B likes to have her home neat and sparsely decorated. This is from last year's Christmas at her place. I find it very christmasy in a modern and elegant way.

The little zinc cottage is not what I would usually use to decorate my home. However, the ten year old in me is tickled by it when it is dark outside and in,  and there's a small candle inside the cottage.

The pelargoniums all died in March. I had thought that bringing them home from my cool (+5 degree Celsius)
cottage would do them good but when they started to produce new growth in mid-winter the roots lost all their energy and they keeled over one by one.

1 comment:

Yaelian said...

Minusta tuo pikku talo kynttilävaloineen on tunnelmallinen:)
Mukavaa joulun odotusta!