22 Apr 2013

Luonnon voima

Rajapuro / Border spring

Keskellä järvi / A lake in the middle

Liian aikaisin esillä? / Too early out?

Mihin se kaikki katosi? / Where did it all go?
Kolme ylintä kuvaa otin vain kolme päivää ennen alinta. Luonto on mahtava voima; kolmessa vuorokaudessa kova tuuli, sade, plussan puolelle kivunnut yölämpö ja aurinko yhdessä sulattivat sekä kuivattivat talven jäljet. Lopultakin!

Kaikki tutut olivat jo viikkoja huokailleet ja mananneet ikävän pitkää rospuuttokautta. Niinpä eilinen keskusta oli kuin toisessa maassa. Aurinkoa, leutoa, kuivaa - kaikkialla huojentuneen oloisia ihmisiä pyörillä, laudoilla tai ihan vain vanhanaikaisesti jalan liikkeellä.

Vietin koko päivän möksälläni rapsuttaen ja kuivia oksia oksakasaan alueen laitamalle kärräten. Joka paikassa oli kanin pieniä ja jäniksen isompia papanoita. Krookuksista ei tänäkään keväänä ollut jäljellä kuin parturoidut varret, sillä ne ovat molempien herkkua, niiden kuningatarjälkiruoka. Papanakeskittymästä mökin nurkalla päätellen vaikuttaa siltä, että kanilla olisi sen alla pesä. Paha juttu, sillä se on nyt rauhoitettu... Niin söpöjä kuin ovatkin, ne eivät minusta ole rottaa viehättävämpiä, niin pahaa tuhoa ne saavat puutarhassa aikaan. Edessä on  myös mahtava etana- ja kotilovuosi, kiitos paksun lumipeitteen ja aikaisen talven. Aseistautuneena etikalla ja etanarakeilla olen jo valmiina taistoon.

Illalla lähtiessäni kuulin peipposen ja mustarastaan.
--
Suddenly the snow and slush were all gone. Nature is a potent force, when it gets going.  Helsinki was a different city yesterday, There were people on bikes, skate boards, long boards, inliners, walking everywhere, all looking happy and relieved. I spent all day tidying up outside, for there is no running water for cleaning the cottage. I predict a major battle with the snails this summer, too. The early, thick cover of  snow keeps them comfortable. - When I left a backbird and fringo sang.