8 May 2013

Remontti, osa 2 - Renovation, part 2

Keittiö - Kitchen

Olohuone  -Living room

Tuuletusaukko - Air ventilation
Niinhän siinä kävi, että alkuperäinen suunnitelma osoittautui aivan liian vaatimattomaksi. Tavoiteasetanta oli kohdallaan: maalataan kaikki, uusitaan sähköjen pintavedot ja keittiö. Minun käsitykseni maalausurakasta vain oli liian vaatimaton. Keittiön uusiminenkin oli muuta kuin "viedään pois vanhat romppeet, tuodaan tilalle uudet".

Joka huoneessa oli erilaiset, huonokuntoiset parketit. Ne irvistelivät ja notkuivat, joten hylkäsin ajatuksen niiden maalaamisesta. Poistaminen vei aikaa ja roskat piti tietysti roudata kaatopaikalle. Alta ei paljastunut neitseellinen lauta, vaan sitä peitti paikoin paksu maali, lakka tai liima. Makuuhuoneessa lauta oli kuperapintaista.

Keittiökaapit olin luvannut ilmaiseksi Tori.fi:ssä sille, joka irrottaisi ja veisi mennessään. Ne menivät hetkessä, mutta noutaja irrotti yhden kaapin ja poistui paikalta. Kaappien levyt koostuivat kahdesta muovipinnasta, joiden välissä oli aaltopahvia! Pula-ajan kaapit päätyivät samaan kasaan parketin kanssa. Niiden takaa paljastui tasoitettavaa seinäpintaa ja ikiaikaisia johtoviritelmiä.

Katossa oli hiushalkeamia, paksuja sähköjohtoja risteili joka puolella, jalkalistat menivät rikki kun niitä irrotettiin, ovien kahvat olivat eri paria ja ruminta mitä rautakaupasta on voinut löytää. Ikkunoiden muoviset helat rapisivat rikki koskettaessa. 

Onneksi on Eero. Eero on sankarini. Pentti-sähkömies myös.
---
The renovation turned out to be much more than a "paint job, new kitchen, neater wiring". The floor underneath the rotten parquets was of board, which was a positive thing, but the board was thickly coated in paint, varnish or glue. The roof had cracks, the old wiring criss-crossed all over the walls, the kitchen wall needed a total makeover.

Luckily there is Eero and there is Pentti. My heros.
1 comment:

Beatris said...

Oho, pientä pintaremonttia. :)