14 May 2013

Remontti osa 4, värit - Renovation part 4, colours

  Beigellä pohjalla vasemmalta - Against a beige background from left -  Babouche, Pavilion Gray, All White, Cornforth White, Blackened, All White.
Aito matto Pakistanista (millainen matto on epäaito?) palasi luokseni -  The rug from Pakistan returned to me


 Blogistaniassa rulettavat valkoinen ja musta. Remonttia suunnitellessani olen kierrellyt kymmenissä blogeissa inspiraatiota hakemassa. Pohjoismaisissa blogeissa muut värit näyttäisivät kadonneen kodeista. Harkitsin itsekin mustia keittiökaappeja, hetken. Valitsin harmaan yleisvärityksen, sillä tässä 70%:sti  harmaassa ilmastossa en viihtyisi railakkaammissa puitteissa.

Farrow&Ball on kohta kova sana myös Blogistaniassa, sanokaa minun sanoneen. En muista, mistä sen maalit löysin, todennäköisesti englantilaisista sisustuslehdistä. Sitten Tukholman Garbossa oli F&B shop-in-a-shop, ja New Yorkissa viihdyin pitkään brändin myymälässä. Palasin reissusta kotiin desilitran kokoisten näytepurkkien kanssa, ja niin makuuhuoneeseeni tuli  Cornforth White:a, harmaata sekin. Aamuauringossa väri on utuinen kuin pieni pilvi, iltaisin se syvenee ja tummuu. F&B on harmaiden mestari, ja harmaa on blogien uusi musta. On jo harmaalle omistettu blogikin, A Perfect Gray.

Ylimmän kuvan värisuora tuli sivellyksi beigelle pohjalle, mikä vaikeutti valintaa. Rakas Cornforth White:ni ei sopinutkaan joukkoon. Aksenttiväriksi aikomani Babouche, yllä,  sai mennä, kun tulin vilkaisseeksi olohuoneen mattoa, made in Pakistan, joka palasi kotiin tyttäreni lähdettyä reissuun. Siihen ei keltainen sovi mitenkään.  Cinder Rose, yllä,  on nyt kaappien sisäpuolella sekä sisääntulon madalletussa katossa. 

Katot, smyygit ja ovet ovat hohtavan All White. Eteinen ja keittiö: vahva Pavilion Gray-harmaa, olo- ja makuuhuone: valoisa harmaa Blackened. Ja koska lattia on lautaa isoine rakoineen ja natinoineen, siitä tuli  tietenkin vaalean harmaa Strong White, sillä eihän pohjoismaisen bloginpitäjän lautalattia voi olla muun värinen.

Mitä muuten pitäisitte Elephant's Breath-, Borrowed Light- tai Mizzle-sävyistä? Hauskoja nimiä, osa F&Bn charmia nekin.
--
I'm a Farrow and Ball person, as you can see. Starting with the names of the colours everything about the brand appeals to me; the colours, the quality, the funny names and the merchandising. The flat is all in F&B although it is about 30-50% more expensive than the paints dominating the market, Tikkurila and Sadolin.
No comments: