9 Sep 2013

Valo - The Light


Eilen Villa Blåkullassa, kuten kaikkialla Etelä-Suomessa, oli tavattoman lämmintä, 21 astetta varjossa, ja kaunista. Iltapäivällä kello 16.30 otetuissa kuvissa ei tunnu lämpö, ei tuoksu omenilta eikä kuulu muuttolintujen sirkutus, mutta näkyy valo. Valo, joka on pehmeän lämmin ja tulee matalalta. Puutarhan värit taittuvat keltaiseen ja punaiseen, vihreääkin on vielä paljon mutta se ei enää hallitse.

Vielä on paljon tekemistä. Sipuleiden istuttamista, jota Hesarin Stina Pyrrön neuvoista huolimatta teen jo nyt, sillä aikaisemmin olen joutunut rämpimään märässä ja kylmässä. Nyt minulla on ainakin aikaa. Kai sieltä keväällä jotain nousee. Ja kylmä voi yllättää vaikka huomenna.

Siirrän perennoja, mietin parin pensaan siirtämistä, käyn ostamassa kuoriketta... Kunpa tätä jatkuisi joulukuuhun!
-
The exceptional warmth and sunshine continue. Yesterday the light was so special I had to try and capture it with my new iPhone5. The garden is turning yellow and red and the greens are muted, tired. The picture leaves out the smell of apples, the chirping of the birds on their way south, the moist warmth but it should give an idea of the light that is warm and comes from a low angle.

The is still a lot to do. I am planting bulbs, contrary to  advice from professionals, but at least I have time now. And here in Helsinki the temperature can swing overnight.