22 Feb 2014

Maintenance.Kunnossapitoa

My Felcos here are AFTER I have cleaned, washed dried, oiled and filed them. I am extremely embarrassed to admit how negligent I have been with my tools, all of them. A workman is no better than the tools he has, so I am a rotten one.

This is a Felco number 2 for small hands. I've used it daily for two summers. I also own several light weight Fiskars secateurs and a really handsome but heavy and clumsy one, pictured somewhere on this blog but never used after the initial trial.

I promise: I will always take good care of my tools, after each working day. I will clean them, oil them, sand them. Promise.

Check these links on how to take care of your Felcos.
--
Häpeän myöntää, että kuvassa oleva Felcon sekatööriä on jo hoidettu ennen kuvan ottamista. Se ei näytä siltä, sen terien pitäisi olla kiiltävän puhtaat. Työmies on niin hyvä kuin hänen käytössään olevat välineet, joten minä olen kovin huono.

Kuvan Felco on numero 2, pienille käsille, kahtena kesänä päivittäisessä käytössä ollut eikä sitä ole koskaan hoidettu! Nyt tiedän, että niin hienot ja kalliit kuin halvat välineet tulee puhdistaa ja öljytä joka käytön jälkeen. Lupaan tehdä niin jatkossa. Minulla ei nimittäin ole varaa muuhun.

Tässä linkki Felcon hoito-ohjeisiin.

No comments: