6 Mar 2014

Gloom. Synkeää

Alnus glutinosa, alder (engl.) tervaleppä. Purppuranpunaiset norkot hehkuvat harmaana päivänä Lauttasaaren rantatiellä.

The alder thrives is wet conditions. Tervaleppä menestyy märillä rannoilla.

I see some beauty here. Jotain kaunista tässä on.
The swan waddled up to me and hissed nastily. Joutsen taapersi päättäväisesti eteeni ja sihisi ilkeästi.

Come summer, there are boats, surfboards and young people in bathing suits here. Kesällä tässä on veneitä, surffilautoja ja nuorisoa uikkareissa.

Dead rotting trunk, covered in  wartlike fungus. Mätänevä runko kääpien ja sienien peitossa.
You would have to be an optimist to see any promise of spring on a cold and foggy day like this. This has been a winter of nearly no winter. I am not sure which to prefer: a long, cold winter with lots of snow, freezing temperatures, brilliant sunshine in February and slippery sidewalks, or a long, mild winter without snow, slippery sidewalks nor sun.

Sunlight effects me immediately, I can physically feel it. If I venture out, when the sky is behind the clouds, I feel sad, no matter how cheerful thoughts I try to have. Then, if  the sun suddenly comes out, it is as if a heavy burden has been lifted.

I must find a way of spending a major part of the winters some place sunnier!
--
Tällaisena kylmänä ja sumuisena päivänä vain optimisti näkee luonnossa kevään merkit. Tämä on ollut talveton talvi. En tiedä kumpi on parempi: kylmä ja luminen talvi kovine pakkasineen, liukkainen katuineen ja aurinkoisine helmikuineen vai leuto talvi vailla aurinkoa, lunta ja liukastelua.

Auringonvalo vaikuttaa minuun voimakkaasti, tunnen sen fyysisesti. Jos lähden ulos harmaana päivänä on mieleni alamaissa, vaikka kuinka pyrkisin ajattelemaan mukavia asioita. Jos aurinko yllättäen pilkottaa, oloni kevenee heti. Ankeasta tulee kepeä, olosta helpompi.

Minun täytyy keksiä keino, jolla voin viettää osan talvea valoisammassa paikassa!

2 comments:

Jael said...

Kaunis tuo ensimmäinen kuva:)
Muistan kyllä miten tärkeää se aurinko on pitkän talven jälkeen. Mutta täällä asuessa koen sen ihan päinvastoin,eli kaipaan tuota harmautta koska sitä aurinkoa on liikaa ja olen sitä paitsi yliherkistynyt auringolle...
Toivottavasti pian näyttää keväisemmältä!

Jael said...

Niin ja you are always welcome here!