28 Sep 2014

Zetas


Echinacia 'Green jewel'.


Agastache foeniculum. 

Bistorta amplexicaulis 'Blackfield'.

Leptinellela squalida - huippuhyvä maanpeittäjä laatoituksissa, a great groundcover between tiles.


Knautia makedonica, reunuskasviksi.

Hydrangea paniculata, etualalla Buddleja davidii. 
..buddlejoja joka lähtöön...buddlejas in all colours.

'Tommelisa' (peukaloliisa) , maanpeittoruusu, a ground cover rose .

Siis onko muutakin raparperia kuin 'Victoriaa' ?!? You mean there are other varieties besides 'Victoria'?!Aina kassan kautta, ei koskaan tyhjin käsin. Never out empty-handed.
Sesonkiaikana käyn joka Tukholmanmatkalla täällä, mutta voisi Zetasissa poiketa talvellakin. Victoria Skoglundin luotsaama kauppapuutarha tarjoaa elämyksiä miltei ympäri vuoden, jouluun asti. Alkuvuoden se taitaa pitää lomaa.  Ikinä en lähde sieltä tyhjin käsin, vähintäänkin kassissa on joku ruukku tai kasvituki.

Esittelin paikkaa vuosi sitten, tällä kertaa ote valikoimista.

Kokeilin toistakymmentä vuotta sitten Buddlejaa, mutta yhden kesän upeasti kukittuaan stä ei seuraavana vuonna näkynyt. Paikka oli varmaankin väärä, mutta olisiko ilmastokin silloin ollut kovempi - voiko muutos olla niin nopea? Olen nimittäin nyt nähnyt sitä muilla, joten taidan uusia kokeilun, ensi vuonna

Zetasilla on inspiroivat kotisivut, täällä, ja samanniminen kirjakin löytyy. Victoria Skoglund pitää palstaa Sköna hem-lehdessä, ja on hän tainnut esiintyä useasti tv:ssä  - kyse on siis julkkiksesta, mutta ei turhasta sellaisesta.
--
I've showed Zetas before, so this time is to praise its huge assortment. Not only is it incredibly wide. it is also beautifully presented with informative notices.  I need leave this place empty-handed. - But you never leave ANY plant shop empty-handed, a friend said. Well, if that is the case, I buy more at Zetas.

I had a Buddleja once, but after the first summer it disappeared. That was twelve-fourteen years ago. I keep seeing it now in other gardens, maybe they use it as a summer flower? Or maybe the climate change has a role in this? I must retry it next year for buddlejas are wonderful for butterflies.

No comments: