30 Oct 2014

Ubudissa ostoksilla. Ubud shopping

Kesäiseksi käsilaukuksi.

Paikallista elämää kuvaavaa maalaustaidetta, turistikitschin joukossa oli helmiäkin.

Ehkä pannunalustaksi, tuskin koko seinällistä.

Selkäreppumatkailijoiden suosimaa vaatetusta.

Aidoista ikatkankaista tehtyjä mekkoa, yksi yksinkertainen malli, satoja kuoseja. 
Ostoskassiksi.

Batiikkia, joukossa upeaa ikatia.

Leijan olisin ostanut mutta missä sitä lennättää?

Helmiäisen hohtoa.

Nythän eläinten kallot ovat muodikkaita sisustuksissa...
Tänne huilaamaan helteessä shoppailun välissä.
Nämä motiivit näkyvät joka taulukaupassa, koska niitä turistit ostavat.
Olkikaton alla myydään lasitöitä.
Balilaiset ovat yritteliäitä. Kaikki otetaan talteen ja muokataan myyntiin. Materiaalit ovat edullisia, käsityö on halpaa ja näistä syntyy kaunista jälkeä. Vaikka vitsailenkin kaivauksin koristelluista kalloista voi sellainen oikeassa ympäristössä - ei minun kodissani - olla tilan pièce de résistance, kohokohta.

Expatit, maahanmuuttajat, tuovat saarelle oman säväyksensä. Heidän perustamissaan hippihenkisissä kahviloissa tarjoillaan katossa pyörivien tuulettimien suristessa ja viimeisimpien hittibiisien soidessa taustalla ilmaisen WiFin lisäksi vegaani- tai raakaruokaa tai vaikkapa amerikkalaisitalialaista
fuusioruokaa. Ruohonjuuren kaltaisia ekoruokakauppoja on useita, samoin joogakeskuksia, joiden vanaveteen on noussut joogavarusteita ja new age-tilpehööriä myyviä liikkeitä.

Kafeta, kuva yllä, kansoittavat jooga-asuiset amerikattaret, jotka vihannessmoothieta siemaillessaan surffaavat verkossa ja napsivat raakasuklaakakkua.

Kaupankäynti on melko hillittyä, kutsuja satelee kyllä joka suunnalta, mutta kukaan ei käy hihaan kiinni. Kadunvarrella istuskelevat miehet tarjoavat loputtomasti taksikyytiä, kuulen kutsun edelleen korvissani. Onneksi myynnissä on t-paitoja, joihin on painettu teksti NO TAKSI. Sellaisen ostan heti ensi kerralla.


2 comments:

Jael said...

Ihanat värit! Katselin jo Instassa kuviasi tuolta,näytti upealta.Löysitkö jotain kivaa kotiin viemiseksi? Minä olisin varmaan hullaantunut noilla markkinoilla;D

May Kay said...

Vein kotiin noita muovisia punottuja kasseja. Niistä tulee ostokasseja, pullokasseja, lehtikasseja ja niissä voi säilyttää vaikka villasukkia tai lankakeriä. Ostoksen arvo noin 3€/kpl ja siinäkin on runsaasti ilmaa, sillä en kehdannut tinkiä. Stadissa niitä myydään Pinossa hintaan 39€. Siinä sitä vasta ilmaa on, vaikka lisätään kuljetus ja alv, ehkä jokin tullikin.