3 Nov 2014

Aallonharjalla. Top of the wave

Satuolento. A fairy.

The Henderson Wave


Faber walk:in alkumetreillä. Where the Faber walk begins.


Siirtomaatyyliä viidakossa. Colonial style in the jungle.


Heliconia, uskoisin. Heliconia, methinks.

Kansalliskukka orkidea Hort Gardensin terassilla. The national flower, the orchid, on the terrace of Hort Gardens.
Hopeisten palmupuiden ja pensaiden kokonaisuus. The silvery harmony of palmtrees and bushes.

Hort Gardensin taimitarha ja kahvila. The nursery and café at Hort Gardens.
Harbour Frontin ostoskompleksista parinsadan metrin päässä alkaa the Southern Ridges:n luontoalue, johon kuuluvat Mount Faber Park, Telok Blangah Hill , Hort Park sekä Labrador Nature Reserve:n luonnonsuojelualue. Päämääränä on vasta kolmen vuoden ikäinen Hort Park, joka toiminta-ajatukseltaan vastaa Espoon Marketanpuistoa. Runsaat 80 puutarha-alan yritystä ja yhdistystä kehittää kokonaisuutta, joka pyrkii innostamaan singaporelaisia puutarhanhoitoon ja tekemään tunnetuiksi se tuotteita ja toimijoita.

Kova kuumuus ja kosteus yhdistettynä jyrkkään nousuun on viedä mehut minusta ennen kuin olen päässyt kunnolla alkuun. Onneksi on vesipullo ja maltillinen tahti. Näkymät ovat yli Singaporen, polut asvaltoituja ja luontokokemus on ennemmin puistokokemus. Kyltit varoittavat apinoista - ei saa syöttää (5000 dollarin sakon uhalla), ei salamavaloja (apinat pelästyvät), ei muovikasseja (??) - mutta ainoa merkki niistä on kahahdus puiden keskeltä. Omakotitaloja korkeine aitoineen ja hälyttimineen on siellä täällä, mahtavat ne olla hintavia maassa, jossa maata ei ole.

The Henderson Wave on upea, puinen kävelysilta  ja taideteos 36 metrin korkeudessa. Ilman utuisuus ja kuumuus hiljentävät kävelijät, tunnelma on unenomainen, valo pehmeän kellertävä.

Hort Park on sen sisääntulon hopeista taustaa vasten kohoavan upean orkidea-asetelman jälkeen pieni pettymys. Paikka on tosin vasta kolmisen vuotta vanha, joten tämä on vasta alkua. Taimitarha on aika huono valkoimiltaan ja keskittyy huonekasveihin ja terraarioihin.  Ymmärtäähän tuon, tyttäreni "puutarha" rajoittuu kahden ilmastointilaitteen päälliseen, kuten useimmilla singaporelaisilla.  Mutta paikan omistaja on varsinainen tietopankki, avulias ja mielenkiintoinen, ja tytär sanoo myymälän olevan silti paremman kuin muut, joissa hän on täällä asioinut.

Minua hykerryttää, sillä tyttäreni on kiinnostunut puutarhanhoidosta. Innostus alkoi vasta täällä, ruoanlaiton myötä kun hän alkoi viljellä yrttejä omaan käyttöön. Poistuimme mukanamme multaa, vulkaanista soraa ja pari uutta huonekasvia.
---
A slow walk in Faber Park to Hort Park was hot and humid but pretty pleasant after the initial fright my Nordic body had, when we came out of the Harbor Front mall into the jungle. I was saved by my water bottle and adjusted to the climate pretty soon.

The highlight of the walk was the Henderson Wave, a long wooden pedestrian bridge 36 meters high and shaped like a tidal wave. Hort Park is very new and a bit of a disappointment but my daughter says the garden shop is  much better than the ones she has visited so far. The owner is very knowledgeable, so my daughter will return. We left with a few houseplants and good advice from the owner.

2 comments:

Jael said...

Miten upeita kuvia:) Mutta se kuumuus yhdistettynä kosteuteen;täällähän sitä on elokuussa,ja vielä jonkun aikaa syyskuussakin ja se on kyllä kamalaa;olen silloin aivan rätti!

May Kay said...

Kiitos Jael. Suomessa haikaillaan lämpöön ja matkustetaan "taikkuihin" mutta kyllä tämä olisi pitkän päälle liikaa minulle. Olen neljän vuodenajan ihminen - talvi saisi vain olla lyhyempi ja leuto kesämme pidempi.