1 Nov 2014

Balin herkkuja. Delicious Bali

Nauttiako aamiainen ylhäällä vai alhaalla, siinäpä pulma. To have breakfast in the garden or up on the terrace, that is the question.

Aamiainen, ei iso ei pieni vaan sopiva Breakfast neither large nor small but perfect.

Yoga Barnin kahvilarakennus. The café at the Yoga Barn.
Voimajoogan jatkoksi hiukan pariakrobatiajoogaa, miten olisi? How about couple's  acrobatic yoga right after power yoga?

The Green, vihannesmoothie. Vegetable smoothie.
Treenin jälkeen. After a yoga class.

Kafen punajuuri-vuohenjuustosalaatti lähituotetuista luomuvuhanneksista. Ekological beetroot and goatcheese salad at the Kafe.
En tiedä näiden hindulaisten koristeiden nimeä, mutta kauniita ne ovat. I don't know what these hindu artifacts are called, but they are beautiful.

Kafen silmänruokaa, varret on naamioitu kekseliäästi banaaninlehdelleä. The stalks are cleverly camouflaged  by a banana leaf.
Restaurant Locavore, loppuunmyyty illasta toiseen. Sold out every night.

Aamu alkaa aina näin: ystävällinen poika tuo tarjottimen joko ylös isolle terassillemme tai puutarhaan, kivisen jumalpatsaan viereen. Patsaalla on jo tuore punainen hibiskuksen kukka korvan takana. Tarjottimella on mustaa balilaista kahvia, hedelmäsalaatti ja ohut muscovadosokerilla makeutettu banaaniräiskäle. Kevyt tuuli tuo savun tuoksua, ehkä jossain kulotetaan.

Yhdeksältä Yoga Barnin voimajoogassa sali on täynnä.  Eturivissä tatuoidut, lihaksikkaat, jäntevät, joko tanssijoita, näyttelijöitä tai elämäntapajoogeja. Taaempana kaiken ikäisiä, amerikkalaisia lähinnä.  Perusasanoissa olen mukana mutta voima- ja akrobatiaharjoituksissa katsojana, mitä nyt hieman punnerran ja ähisen näön vuoksi. Se ei häiritse, meitä on niin monentasoista yogia. Ohjaaja kehaisee, kun saan yläselkääni hiukan suoremmaksi.

Yoga Barnin kahvilassa smoothiet vievät niin nälän kuin janon. Banaanikakku on luomua, tietenkin. Smoothieta imeskellessäni kuikuilen jäntevää pariskuntaa keskusaukiolla. He treenaavat pariakrobatiajoogaa. Naapuripöydän kaunis aussienainen tilittää toiselle, kuinka jo kolme hänen miesystäväänsä on tapettu.

The Kafe tai Kismet, kummassakin on hyvät salaatit, WiFi ja jääcappucinoa. Toisen kerroksen katoksen alle tulee satunnainen ilmavirta, joka jatkaa keinuttamaan korkeita hindujen viirejä kadunvarrella, oljista ja heinistä taidokkaasti punottuja. On niin rauhallista.

Ohikulkiessa huomaamme ravintola Locavoren hillityn julkisivun. Oven vieressä oleva liitutaulu pahoittelee illan olevan loppuunmyydyn, sorry. Tripadvisor antaa ravintolalle täydet viisi pistettä. "Paras Ubudin 434:stä ravintolasta." Googeletettuamme hintatason päätämme silti koettaa onneamme. Kyllä kannatti: "juuri tuli peruutus, tervetuloa ja käykää ikkunapöytään". Salin katto on korkealla, sisustus eleetön, tarjoilijat ammattilaisia. Lähtiessämme kolme tuntia myöhemmin joka pöytä on täynnä.

Viiden ruokalajin tastingmenu on sukellus paikalliseen gastronomiaan, mahdollisemman ekologiseen ja päiväntuoreeseen. Viinit tulevat kaikkialta maailmasta, mutta lähituotannon hengessä päädymme lasilliseen australialaista. Illallinen on yksi elämäni parhaimmista, mutta vailla Michelin-ravintolojen jäykistelyä. Hinnaksi tulee 50€ per nenä.
--
Bali is quite a culinary experience. From a breakfast of banana pancake and balinese coffee overlooking a lush garden or misty mountaintops to innovative smoothies after yoga, everything is delicious.

My special recommendation goes to the Locavore, reviewed as the best restaurant out of the 434 in Ubud. I had one of my best experiences ever at this low key, unpretentious and excellent table.

2 comments:

Jael said...

Tuolla on niin kauniin näköistä! Ja herkutkin hyviä:)

May Kay said...

Jael, eniten minua ihastutti Balin värikkyys, kuten kuvista näkee. Voimakas aurinko vielä vahvistaa värejä. Mtta se kuumuus...