4 Nov 2014

Bambuelämys. Bamboo experience

Bambumetsään. Into the bamboo forest.

Miten olisi bambunurmikko? How about a bamboo lawn?

Refleksologinen polku. Reflexology path.

Bambua kaikki. Everything bamboo.

Varsia vai korsia? Trunks or stems?
Singaporen kasvitieteellinen puutarha on niin suuri ja monipuolinen, että se on nautittava palasissa. Kuumuuskin verottaa voimia. Vuodenvaihteessa käytimme vierailuun päivän emmekä silti nähneet kaikkea. Tällä kerralla tutkin hötkyilemättä kokonaisuuden kerrallaan. Ei haittaa, jos jotain jää väliin, jääpähän koettavaa seuraavaan kertaan.

Bambuistutus ei ole suurensuuri. Metsikössä on vain bambua, sen eri lajikkeita. Bambuilla on sama muoto: suorat varret, siro lehvistö, soukat lehdet. Röyhyinen, matala bambu on kuin vihreää kuohua, korkealla bambulatvustot kuin pilviä. Yhtenäiset matalina, korkeina ja keskikorkeina toistuvat muodot ja raikas vihreys luovat paikan harmonisen tunnelman.

Refleksologisen polun sileäpintaiset kivet on ladottu niin, että ne painelevat ja hierovat jalkapohjan herkkiä hermoja ohuen kengänpohjan läpi. Otan kengät jalastani ja astelen polun päästä päähän - miellyttävää. Siron aidan, kuivien bambunlehtien peittämän maan ja aaltoilevan kuvioinnin vaatimattomuus voimistavat vaikutelmaa.
---
The bamboo garden in Singapore's Botanic Gardens is a sensual experience. While the reflexology path massages you feet, the repetitive forms of the different bamboos, from very low and grasslike to high treetops, and their sheer light greenness rest my mind.

The vastness of the gardens, the volume of different types of plantings and the intense heat and humidity make this a place to visit bit by bit over several days.


No comments: