9 Nov 2014

Haji Lane

Suloisuus on valttia arabikortteleiden pikkuputiikeissa, / Cuteness prevails in the boutiques in the Arab Quarter..

..joissa ommellaan tilauksesta.. /.. where made to measure...

..naisellisia leninkejä siroille singaporettarille. / ..dresses are made for the svelte beauties of Singapore.

Tarkkaan mietityn valikoiman muotiliike. A thoughtfully curated boutique.

Haji Lanen viereinen Bali Lane. Bali Lane runs parallel to Haji Lane.

Söpöilyn keskellä miehille tatuointeja ja parturin palveluja. Among all the cuteness, a tattoo and barber shop.Blu Jazz Café, letkeää menoa ja elävää musiikkia. A relaxed place with live music.

Jokainen koru on uniikki. Each piece is unique.

Söpöyden huipentuma. Extreme cuteness.

Värikylläistä Kolumbiasta. Colourful  from Columbia.
Kuin silloin ennen. Like in the old days.Moskeijan takaa nousee trooppinen ukkosmyrsky. The rise of a tropical storm.
Olen kierrellyt niin Singaporen megalomaanisia kauppakeskuksia kuin hipsterikortteleita. Ylellisyysmerkkejä tarjoavien kauppakeskusten naapurista löytyy myös edullisia kauppiastaloja. Siellä elämäni paras manikyyri vietnamilaisnaisten tekemänä maksaa 15 euroa ja tyttäreni leikkauttaa hiuksensa 30 eurolla. Näissä paikoissa ei ole kiiltävää marmoria eikä ilmastointia, mutta tunnelma on iloisen välitön, eikä ammattitaidossa ole valittamista.

Yksi suosikkialueistani on vanhat arabikorttelit. Siellä on pari hipsterikatua,  Haji Lane ja Bali Lane. Ne ovat täynnä kahviloita sekä muoti- ja sisustusputiikkeja. Arabikortteleiden viehätys on alkuperäisissä, kunnostetuissa rakennuksissa, persoonallisesti pukeutuvassa katuyleisössä ja vilkkaassa iltaelämässä. Blu Jazz Café on tunnettu illanviettopaikka, jossa kannattaa käydä värikkään, kansainvälisen yleisön ja tasokkaiden bändien vuoksi.

Alueen reunalla on malesialaisen kulttuurin keskus, mainostoimistoja sekä  kahvila Dong Po, jossa aika näyttää pysähtyneen. Siellä ei tunneta luottokorttia, leivokset ovat kotitekoisia, yksinkertaiset kalusteet 1900-luvun alusta ja hinnat puolet hipsteripaikkojen hintatasosta.
---
It is possible to pay 15 euros or 300 euros for a manicure, depending on where you get it. The distance can be only 100 meters but if you can do without marble floors and air conditioning your manicure will be just as good.

My favorite area is the Arab Quarters with its old, renovated shop houses and relaxed atmosphere. Haji Lane is full of cute boutiques, hair salons and cafés.  A few steps further down the area is the Malay culture center, a mosque, a lane full of fabric shops, the fabulous fabrics being imported from Italy and India, and a supermarket selling ecological foods from Indonesia.

Stop for coffee at Dong Po Colonial Café. No cappuccinos here, but strong black stuff at half the price of the cappuccino next door, and home made meringue cookies. Only cash accepted, and the sparse furniture must date from the early 1900's.

1 comment:

Jael said...

Kaunista mutta kutsuisin noita muslimikortteleiksi enkä arabikortteleiksi;nuo muslimithan ovat aasialaisia eivätkä arabeja.
Kauniin näköistä! Eksä aina kehui Singaporea,hän asui siellä jonkun aikaa.