6 Nov 2014

Kuvankaunis. Picture perfect

Sataa terälehtiä, niin romanttista. It's raining petals, oh, so romantic.

Ja kaapin paikan määrää... Who decides...?

Turistityttö frangipanimetsässä. Tourist girl under the frangipanis.
Frangipanipuisto. Frangipani planting.

Hienostuneesti tuoksuva frangipanin kukka. The elegantly scented frangipani flower.

Tänne ei ollut aivan helppo kiivetä. Not an easy climb.

Aviomies kanina, mitä se symboloi? The husband as a rabbit, what does that symbolize?
Puutarha on ihana tausta ihmisten valokuville. Luonto vapauttaa ja rentouttaa kuvaustilanteen ja valo on pehmeä, sopiva kuvaamiselle. Kasvitieteellisessä on aina meneillään hääparien kuvauksia, rakastettua kuvataan haaveilemassa katse kaukaisuuteen suunnattuna ja picnick-seurueet näpsivät tilannekuvia. En useinkaan kehtaa kuvata kuvausseurueita, ja moni herkullinen tilanne on jäänyt tallentamatta.

Frangipanipuisto on vaikea kuvauskohde. Luonnossa se on vaikuttava lonkeroisten, harmaiden oksien ja tuoksuvien kukkien tiheikkö, lehtivihreää on rajallisesti.
--
A park is a lovely background for pictures of people. Nature relaxes and liberates and the light is soft, ideal for photography. There are always newlyweds having their wedding pictures taken in the Botanic garden, lovers posing romantically, gazing the horizon, and picnickers taking snapshots of each other. I rarely dare to photograph the photographers and have missed  taking many great shots.

It is hard to take a good picture of the frangipanis, difficult to do justice to the mass of gray, tentacle-like and almost leafless branches and the gloriously scented exotic flowers.

No comments: