11 May 2015

Kunnianosoitus keväälle. An accolade to spring


Se salpaa hengityksen. It takes your breath away.
Se on kuin kappale Kiotoa. / Like a scene from Kioto.
Täydellinen vaaleanpunainen pilvi.  A perfect pink cloud.
Pilvi, joka muodostuu tanssihamosista. A cloud of ballet tutus.
Kymmenen vuotta sitten sain läksiäislahjaksi kollegoiltani Prunus serrulata 'Accoladen'. Sirosta parimetrisestä on kasvanut rehevä, kypsä kaunotar, joka viikon ajan lumoaa kaikki, jotka sen näkevät. Vain tuoksu ja hedelmät puuttuvat, sillä koristekirsikat eivät tuoksu, eivätkä tee hedelmiä. Syksyllä se ilahduttaa uudestaan syysvärillään, mutta silloin sillä on kilpailijoita, kun keväällä se on ainutlaatuinen loistokkuudessaa.
--
The cherry tree is a go-away present from my colleagues ten years ago. The perky little plant has become a splendid mature beauty that during one week in spring spellbinds all who see it. Only scent and fruit are missing. In autumn it is a colorful sight again, but then it is not the only magnificent one.

4 comments:

Sara D.B. said...

(Ihastuksen huokauksia.) On se kaunis!

May Kay said...

Sara D.B.: niin on, ja lisää näkee näinä päivinä Roihuvuoren puistossa. Toivottavasti ennätän sinne. Perjantaina siellä on perinteinen japanilainen hanami-juhla, jossa en ole koskaan käynyt. Jospa tänä vuonna!

Jael said...

Oi ihanuutta:) Täällä ne tekevät jo hedelmää,pian pian saa jo kirsikoita;D

MayKay said...

Yael, kirsikoita saan vaihtelevasti Sikkolan hapankirsikkapuusta, tämä Accolade on pelkkää turhuutta, sillä se kukkii vain viikon eikö tee kirsikoita. Onneksi kukinta on suurenmoinen!