19 Oct 2015

Fotoskolan

Harjoittelimme liikkeen kuvaamista. We practised at photographing movement.
Oma-aloitteista katukuvaustani, ei kuulu kurssiin. Extra curricular street photography.

Tarkensin siltaan ja siirsin objektiivia. Focus on the bridge, move the lens.

Ehkä Hangon hienoin yksityispuutarha? Maybe the finest garden in Hanko?

Tällaiset pitäisi lailla kieltää. This should be punishable by law.

Ylivalotettu liike kaukaa. Over exposed movement from the distance.

Objektiivini ei riittänyt lähemmäksi, kuva ei kestä suurentamista. The lens was too weak, the photo cannot be enlarged.

Hanko hamuaa minua puoleensa, vaikka en ole sinne varsinaisesti pyrkinyt. Minulla on sinne yhä useammin asiaa,  viimeksi Fotoskolanin kurssille Håkanin, Paulin sekä kuudentoista taitavan harrastajan pariin. Kukkarolleni sopiva lomapaikka minulla on jo, joten mistä tämä vetovoima viehättävään, mutta hintavaan lomaparatiisiin?

Lisäopilla on tapana lisätä tuskaa. Niin kävi puutarhurin opissa, ja niin on käynyt valokuvaukseen ja kuvankäsittelyyn perehtyessäni. Aloitan vakuuttuneena luontaisista taipumuksistani ja poistun nöyrtyneenä nähtyäni, mitä todellinen osaaminen on. Mikään kouluoppi ei riitä kuin alun eväiksi, todelliset taidot karttuvat vain aikaa myöten uurastaen.

Kuva päivässä on hyvä ohje. Toinen hyvä ohje on: mieti etukäteen, millaisen kuvan haluat ja millaiset asetukset se vaatii.

--
I find myself more and more often in Hanko, a picturesque coastal town at the southernmost tip of Finland. I already have a summer place better suited to my means, Hanko is fashionable and quite expensive, so why does Fate keep pushing me towards this little paradise?

I returned from an extended weekend at Fotoskolan in Hanko learning photography and photo processing. The more I learn the clearer it becomes how little I know.  This was the case with gardening and now with photography. I start out convinced that I have a natural talent, and end up humbled by my clumsiness. Schools and courses can only give you the basic tools, the rest is up to hard work and practice.

A photo a day is good advice. Another good one: plan ahead what you intend to photograph and which settings it needs.


2 comments:

Jael said...

Hienoja kuvia.Saat sitten opettaa mulle vinkkejä kun taas tapaamme;D

Maylis K said...

Huomasin näistä unohtaneeni yhden opetuksen: kun kuvaat raw-kuvia ja käytät kuvankäsittelyyn Lightroomia, ota kameralla astetta aiempaa vaaleampia kuvia, siis ylivalota hiukan. Käsittelemäni kuvat ovat täällä tummempia kuin Lightroomissa.