14 May 2017

Tipuseni. Birdies

Tikli on harvinaisuus lintulaudalla.

Punarintarastas, oletan.

Sinitiainen odottaa, että tuo täti häipyisi häiritsemästä.
Hankin lintujen ruokintaa varten design-laitteen ja vein siihen Plantagenin jyväseosta läpi koko talven. Laitteen läpi kulkee vaijeri ja siitä, mistä vaijeri lävistää laitteen lasikuvun valui vettä jyväseokseen. Seos jäätyi ja suli säiden mukaan. Designihme olisi täytynyt ripustaa katoksen alle, mikä ilmeni vasta käytön aikana. Jyväseoksessa oli tikkuja ja muutakin kuin jyviä. Maa laitteen ympärillä näyttää nyt samalta, kuin Kaivopuisto vapunpäivän iltana. - Ensi talvena ostan talipalloja ja niille pidikkeen. 

Näpsin kuvat yhtenä leutona lopputalven iltapäivänä ikkunaruudun takaa. Väijyin lintuja ulkona nurkan takana saadakseni parempia otoksia. Mutta tipuset tulivat syömään vasta, kuin olin palannut mökkiin ja sulkenut oven perässäni. Ne eivät hoksanneet, että minulla ja runsaalla pitopöydällä oli tekemistä keskenämme.

Olen tyytyväinen lintubogaukseni saaliiseen, neljä lajia puolessa tunnissa.  Tikli varsinkin on eksoottinen vieras - ja kaunis sellainen.


Tavallinen talitiainen.

It took no more than thirty minutes to snap these photos one afternoon in late winter.  They are taken from behind the window.The birds are clever; they would not show up as long as I tried to stalk them behind the corner. I had to go back inside and close the door, and they came within a few minutes. However, they did not make the connection between  the regular appearance of food in the feeder and my visits. Why would their provider care to hurt them?

1 comment:

Jael said...

Hieno ruokailupaikka tipuilla,ja hienot kuvatkin olet saanut niistä napsittua. Täällä kun sää on läpi vuoden suosiollinen linnuille niin ei oikeastaan ole tarvetta tuollaisille syöttölaitteille;tosin kaupunki on asentanut linnuille pesiä pesimistä varten lähistön eukalyptyspuihin.